Gezinshuis Geluk staat voor:

“Zo normaal als mogelijk en zo speciaal waar nodig”:     

 We zijn ervan overtuigd dat kinderen in een warm en veilig gezin horen op te groeien om tot hun recht te kunnen komen in onze toch al drukke en ik-gerichte maatschappij.

De vier jongeren die bij ons wonen hebben al veel moeten incasseren, door fysieke, sociale, mentale en psychische tekorten, daarom zien we het  als onze missie om hen een positief en ondersteunend professioneel leef- en behandelklimaat te bieden, waarin ze zich veilig, geliefd en verbonden mogen voelen. Het is een ‘gewoon’ gezinsleven, waarin we onze competenties inzetten om bij te dragen aan herstel en vertrouwen in de toekomst.

Het gezinshuis voert maximaal regie op het zorgproces en werkt transparant, dit wordt ondersteund door onze Orthopedagoog met wie we alle wel en wee kunnen delen. Driestroom verzorgt de kwaliteitsaudits, onder andere in het kader van ISO- certificering. Hierdoor is de kwaliteit van het gezinshuis altijd gegarandeerd. Wij willen als gezinshuis midden in de maatschappij staan, werken en leven, dit willen wij de jongeren ook laten ervaren. Hierdoor geven wij hen een realistisch beeld hoe de maatschappij om hen heen functioneert en welke plaats zij hier zelf in willen en kunnen nemen.

Stabiel en stressbestendig, door de ups en downs van het leven hebben we zelfvertrouwen en relativeringsvermogen opgebouwd en we laten ons niet snel van de wijs brengen.

We  zien het als een bijzondere uitdaging die we niet onderschatten  om perspectief te bieden aan vier jongeren die slachtoffer zijn van slechte zorg en ingewikkelde leefomstandigheden. We willen dit met veel wijsheid en nederigheid vorm geven.

Ben je gezinshuisouder of pleegzorgouder en heb je behoefte aan reflectie en bemoediging? Neem contact op!