Ik verzorg interactieve lezingen met een psychologisch tintje :

Over (huwelijks) relaties, heel boeiend door Emotionally Focussed Therapy van Sue Johnson, wat handelt over emotionele verbondenheid en veiligheid, omdat in die ontdekking volgens mij de sleutel ligt tot een gezonde relatie met elkaar.

Over ons zelfbeeld en de pijnplekken die we allemaal hebben, aan de hand van de Dramadriehoek (Redder, Aanklager, Slachtoffer) en de Vrijheid driehoek (Vriend(in), Inspirator, Coach)

Ben je evenwichtig ? Zelfverzekerd ? Ben je gelukkig, sociaal vaardig en stressbestendig ? Waar hebben wij het vaak moeilijk mee? Met het accepteren van onszelf zoals we zijn, het accepteren van anderen zoals ze zijn en het accepteren van de omstandigheden zoals deze zich aandienen.

Wat is je Fundament, je Richting en je Actie, laagdrempelig en interactief, alles heeft te maken met je hart, de oorsprong van je leven.

“Wees jezelf, alle anderen zijn al bezet” – Oscar Wilde

Uitleg over verstoorde hechting bij kinderen, veel ervaring mee!

Communicatie vraagt om het uitspreken en onthullen van onze gedachten en gevoelens. Het betekent letterlijk: onze gedachten, onze gevoelens, verwachtingen, angsten, teleurstellingen, verlangens etc. tussen ons gemeengoed  – common –  maken.

Redder, Slachtoffer, Dader, in een afhankelijkheidsrelatie met elkaar, komt zo vaak voor, eyeopener!

Vraag of opmerking?

Neem contact op!